By Optimering
Vi kender alle dem, som har sprunget over hvor gærdet var lavest, da de skulle lægge deres nye havegang, og det har resulteret i, at de allerede et par år efter skulle lægge alle fliserne om, og de ærgrede sig både gule og blå. Det kun fordi de ikke valgte fra starten af at gøre det hele grundigt nok og bruge de rigtige materialer.
For det er med brolæggerarbejdet som med alt andet håndværk, forarbejdet er vigtigt, og bruger du ikke de rigtige materialer, så går det alt for ofte galt, og arbejdet skal gøres om efter en ganske kort periode.
Udover fliserne, så skal du bruge både almindelig grus, som du skal bruge til at rette af med, og du skal bruge stabilgrus, en grovere og mere stenfyldt type grus, som danner en stabil base, som vil blive liggende i mange år.
Derudover så er det en god idé med noget snor, som viser hvor selve fliserne skal ligge, og gerne et langt bræt, som kan bruges til at trække gruset, så det bliver plant, og fliserne ligger præcist fra starten af. Du skal også gerne have en pladevibrator til at sikre undergrunden ligger så stabilt som muligt, og at den er stampet fast så den ikke skrider.
Det er vigtigt, du får målt ud og finder ud af, hvor mange kvadratmeter, du skal bruge, for du vil ikke stå med mange ekstra kvadratmeter, som du så skal opmagasinere, indtil du eventuelt får brugt dem et andet sted. Dernæst skal du finde ud af hvor meget stabilgrus og hvor meget afretningsgrus, du skal bruge, og er du i tvivl, så spørg en af de professionelle eller søg råd i dit lokale byggemarked.
Når du først er i gang, så starter du med at måle der, hvor du skal ligge fliserne. Du skal sørge for at sætte målepinde op med en passende afstand mellem dem, og det er der, hvor du fæstner den snor, hvor du vil have dine fliser skal flugte. Det er med at gøre forarbejdet omhyggeligt, så du slipper for ærgrelser senere i projektet.
Når du først er klart til at grave ud, så er du godt på vej, og så snart du har gravet ud, så skal der ligges stabilgrus, og det skal stampes, så der kan komme et lag af afretningsgrus på, så fliserne får den højde, du vil have, og så de ligger korrekt. Det er vigtigt, du får lagt det hele på den måde, og der må ikke være svinkeærinder i dette, for så vil du blive nødt til at lægge det om på sigt.
Det er hårdt arbejde, og det tager en god portion tid at få gjort det ordentligt, hvis du ikke har prøvet det før.
Specielt den megen grus, som skal køres ind, og de perioder hvor du skal køre med pladevibratoren er hårde. Alt efter hvilke fliser du skal lægge, så kan det også være en meget hård tjans, så det er
med at kende sine begrænsninger, for ellers kan man meget let løbe sur i det, og så kan det være svært at få gjort ordentligt.
De fleste vælger fliser, som de ved vil danne et pænt mønster, og som de ved, de vil blive glade for at se på i mange år fremover, for det er en langtidsinvestering at få lagt fliser.
Når du har fået lagt de sidste fliser og alt ser fornuftigt ud, så skal kantfliserne ofte på plads. Det er for at få en god afslutning og sikre, der er rene linjer. Derefter så skal du feje fliserne over med grus, sikre der kommer grus ned i de mellemrum, der er mellem fliserne, som vil være med at sikre, de ikke skrider de første par dage. Skulle det gå galt, kan du se her, hvordan du retter det.
Det er noget, som er vigtigt at huske, for der er mange mindre ting, som stadig kan gå galt. For selvom det virker som om, du nu er færdig med arbejdet, så skal du holde øje med det hele og sikre, der er afretningsgrus nok til at feje det hele over, før du kan nyde frugten af dit hårde arbejde.
08 august 2020
04 august 2020
07 oktober 2019
07 oktober 2019
21 marts 2019
Powered By Impressive Business WordPress Theme
Seneste kommentarer